Päiväkirjamerkintöjä 22/02/2021: Kaikki on hyvin

ajattelu itsetuntemus läsnäolo mindfulness sisäinen voima tunteet Feb 21, 2021

Missä tahansa hetkessä ja olosuhteissa voi löytää sisältään rauhaa.

On kaksi tapaa elää.

Ensimmäinen tapa on reagoida kaikkeen ympärillä tapahtuvaan ja toimia reaktiivisesti jokaisesta ärsykkeestä käsin. Olla kuin robotti tai sätkynukke, jota kaikki ympärillä tapahtuva ohjailee ja ohjelmoi toimimaan (tuntemaan ja ajattelemaan) tietyllä tavalla.

Toinen tapa on toimia (ja jättää toimimatta) rauhasta käsin. Huomata omat ajatuksensa ja tunteensa, ja tiedostaa etteivät ne välttämättä ole totta. Tai vaikka ne tuntuisivat todelta, voi jättää reagoimatta niihin vanhoista tottumuksista ja opituista tavoista käsin.

Ihmisen toiminta muodostuu ajatusten, tunteiden ja tekojen ketjusta, tai vuorovaikutuksesta.

Tulee AJATUS. ➡️ Se herättää TUNTEEN. ➡️ Tunne johtaa TEKOIHIN.

Usein toimimme elämässä täysin tiedostamatta omien tekojemme vaikuttimia, tiedostamatta omia tunteita ja ajatuksia. Automaatiolla.

Havaitsemalla ja havainnoimalla ajatuksiaan ja tunteitaan, miksei tekojaankin, voi lopulta huomata, että niiden takaa löytyy jotain pysyvämpää. Jotain syvempää, vakaampaa ja voimallisempaa.

Löytyy rauha, joka on sinussa kaikkien ajatusten ja tunteiden takana, toiminnan takana, siellä taustalla.

Se on aina valmis ottamaan sinut syliin ja silittelemään otsaa, kertomaan, ettei ole mitään pelättävää. Ei tarvitse reagoida. Ei tarvitse poukkoilla, hätiköidä ja sätkiä menemään.

Voi vain olla ja tarkkailla.

Kaikki on hyvin. ☮️🙏🏻✨

#taustarauha #mindfulness #läsnäolo #rauha #hiljaisuus #meditaatio #ajatukset #tunteet #ihminen #pysähtyminen #hyvinvointi #lupakukoistaa #päiväkirjamerkintöjä