Oulu Staycation: Lähilomalla De Gamlas Hemissä – Nautiskelua, tunnelmaa ja hyvää ruokaa!

kaupallinen yhteistyö oulu oulu elämykset oulu hotellit tekemistä oulussa Dec 15, 2020
IMG_9026.jpg

Olin viime viikonloppuna staycationilla eli lähilomalla De Gamlas Hemissä. Sain testata heidän uutta Oulu Staycation Nautiskelijoille -pakettia.

Lähdin lomalle perjantaina iltapäivällä. Aluksi loikoilin hotellihuoneessani, joka oli todella viihtyisä ja tunnelmallinen De Gamlas Suite. Pakettiin kuului lasillinen kuoharia saapuessa sekä paikalliset käsityönä valmistetut Chocosomnian suklaat.

D7BF835A-075A-4E4B-B8A4-0D2874440346 (1).jpg

Sitten kiertelin hieman ympäri kartanoa ja tutustuin talon historiaan. De Gamlas Hem on siis suojeltu vanha puukartano, joka on toiminut yksityisenä Oulun herrassäädyn vanhustentalona. Myös esimerkiksi ruotsalaiset hävittäjälentäjät ovat pitäneet talon katon alla majaan talvisodan aikaan. Nykyään se toimii pienenä, hyvin sympaattisena boutique-hotellina ja ravintolana, ja löytyypä sieltä myös kokous- ja juhlatiloja eri tarpeisiin.

IMG_9035.jpg

Seuraavaksi oli aika siirtyä kello viiden teelle, joka myös kuului Oulu Staycation -paketin hintaan. Kello viiden teeltä löytyi kolmea eri teevaihoehtoa sekä kuopiolaisen pienpaahtimon valmistamaa De Gamlas Hemin nimikkokahvia. Syötävänä oli pieniä leipäsiä ja macarons-leivoksia (nam!).

IMG_9065.jpg

Oulu Staycation -pakettiin kuului myös “Päivä Hukassa”. Toisin sanoen viereisen Liikuntakeskus Hukan palvelut saunatiloineen olivat vapaasti käytössä. Kävinkin testaamassa Hukan squash-kopin. Toimi! Siis voitin. Pelikaverina oli pikkuveljeni.

IMG_9024.jpg

Pelien jälkeen tulin takaisin hotellille. Minulla oli pöytävaraus ravintolaan klo 20.00. Ja olipa muuten hyvää! Söin alkuruoaksi etanapannun ja pääruoaksi kuhaa, ja jälkkärinä toimi ehdoton lempparini: crème brûlée.

C495435F-C785-4559-975C-3D2B9C69C8A9.jpg

Sitten olikin aika kömpiä unten maille. Pikkuisen pelotti, että kartanossa kummittelee. En kyllä nähnyt enkä kuullut kummituksia koko yön aikana huoneessani, mutta olettaisin, että talossa niitä asustelee (vähintäänkin ullakolla).

Aamulla kipaisin aamupalan jälkeen pienelle kävelylle lähiympäristöön. Kävin viereisessä Hollihaan puistossa, josta löytyy mm. taidekontti, pienvenesatama ja yhteistaideteos Isolaatio. Aamupäivästä oli noin -7 astetta pakkasta ja ihan mielettömän kaunis pakkaspäivä, kimaltelevaa lunta ja auringon kajoa…

Kävelyn jälkeen olikin aika lähteä kotiin. Tai siis ensiksi hakemaan Seppoa hoidosta. Näin koiraihmisen näkökulmasta hotelli on valitettavasti allergiaystävällinen eli koiran kanssa lomalle ei pääse. Eikä varmaan kissan tai karhunkaan. Mutta muuten hotellissa kaikki toimi hyvin, tunnelma oli ihana, palvelu hyvää, ja voin suositella De Gamlas Hemiä lämpimästi kaikille, jotka kaipaavat pientä lomaa tai seikkailua, ja haluavat kokea mukavan elämyksen Oulussa.

Lämmöllä ja kiittäen, Martta

Ps. Tein lomastani myös tämän videon YouTube-kanavalleni: