Asiaa auttamisesta // #auttavayhteisö #naapuriauttaja #oulunkaupunki #cityofoulu

Mar 18, 2021

13F2BEFD-BD16-4143-9985-9303E1D81087.jpeg

 

(Kaupallinen yhteistyö Oulun kaupungin kanssa.)

Milloin viimeksi autoit lähimmäistä? Milloin otit apua vastaan? Mitä tunteita se herätti?

Pikisaari on siitä ihana paikka asua, että täällä naapurit osoittavat välittämistä pienin teoin toisilleen – on yhteisöllistä auttamisen henkeä.

Naapurin mies on useina talvina (ihan yllättäen ja pyytämättä) käynyt kolaamassa polun terassini ovelta tielle, että pääsen siitä helposti käyttämään Seppoa ulkona. Tänä talvena lunta tuli niin paljon, ettei “kolaamispalvelu” enää toiminut, mutta lapio oli kuitenkin ilmestynyt tarjolle takapihalleni lumimyrskyn jälkeen.

3EE9A2A4-96CF-41C2-BE5B-574DF94A3A77.jpeg

Toisella naapurilla puolestaan on kaksi ihanaa rescue-koiraa. Ostin vasta Sepolle pakkaseen ison säkin koirien raakaherkkuja, joista Sepon herkkä massu menikin sekaisin. Meinasin ensin heittää herkut menemään, mutta sitten hoksasin käydä naapurin ovella kysymässä, maistuisiko herkut heidän koirilleen. Maistui!

EB958DF5-2BBB-455E-9132-D5072A4FFFA6.jpeg

Auttamisen ei tarvitse olla mitään suuria ja juhlallisia tekoja: kolaa polku, vie naapurin koiralle herkkuja, lainaa sokeria, tarjoudu käymään iäkkään naapurin puolesta kaupassa, tervehdi ja hymyile. Joskus pelkkä kysymys ”voinko olla avuksi” tai ”mitä kuuluu” voi tuoda toisen ihmisen elämään lisää valoa, voimia tai muuta hyvää. 

Uskon, että maailma muuttuu paremmaksi, kun osoitamme välittämistä ja ystävällisyyttä pienin huomaavaisin teoin ja sanoin toisillemme joka päivä. Näinä aikoina auttaminen on erityisen tärkeää.

Jokainen meistä voi auttaa toista, koska jokaisella meistä on jotain annettavaa. Antaminen, auttaminen ja välittäminen ovat niitä asioita, jotka lopulta tekevät tästä elämästä hyvän ja merkityksellisen. 

Sinunkin ympärilläsi, vaikka ihan naapurissa voi olla ihminen, jolle sinä voit olla avuksi ihan pienin teoin, jo tänään. <3

———

Oulun kaupunki haastaa kaikki asuinyhteisöt julistautumaan ”Auttavaksi yhteisöksi”. Tarkoituksena on olla lähimmäisenrakkauden esimerkkinä muulle Suomelle ja luoda välittävää kaupunkikulttuuria.

Lue lisää ja ilmoita taloyhtiösi, tai vaikka kotitalosi kadunpätkä mukaan: ouka.fi/auttavayhteiso

#auttavayhteisö #naapuriauttaja #oulunkaupunki #cityofoulu #pikisaari #kaupallinenyhteistyö

686A43BA-8344-48A2-A188-7B0FB40E1B4B.jpeg